WaterWalker som en del af slankekuren

Overvægt hos hunde ses desværre ofte, og lige som hos mennesker er det en stor fysisk og helbredsmæssig belastning for hunden at være overvægtig.
Det er aldrig for sent at hjælpe sin hund med at tabe sig, men det er ejeren, der har ansvaret for at gennemføre en vellykket slankekur.
Ønsker man et vægttab hos sin hund, er det altid en god idé med et lille helbredstjek hos dyrlægen, før man går i gang.

Hvis hunden er rask og frisk, så vil dyrlægen eller en veterinærsygeplejerske fortælle om korrekt ernæring og motion.

Motion
Det er ofte et problem at få motioneret tilstrækkeligt med en overvægtig hund.
Det kan være svært at finde tiden til det, og ofte er det også vanskeligt at motivere hunden. Hvis man vælger at bruge WaterWalkeren som træningsmetode til den overvægtige hund, sikrer man sig at den får motioneret tilstrækkeligt, og det endda på en sjov og anderledes måde.

WaterWalker er også en intensiv motionsform der resulterer i et hurtigere vægttab, samt en bedre kondition og en større muskelmasse hos hunden. Man skal dog være opmærksom på, at det kan tage lang tid for en hund at smide de ønskede kilo, og derfor er det meget vigtigt, at ejeren ikke giver op, men forsætter med at motivere hunden, så den kan opnå et sundere liv.

WaterWalkeren er en skånsom træningsmetode for den overvægtige hund, da vandets opdrift gør, at de ekstra kilo ikke belaster ben og ryg når hunden bevæger sig. Det er også en intensiv motionsform der resulterer i et hurtigere vægttab, samt en bedre kondition og en større muskelmasse hos hunden. Man skal dog være opmærksom på, at det kan tage lang tid for en hund at smide de ønskede kilo, og derfor er det meget vigtigt, at ejeren ikke giver op, men forsætter med at motivere hunden, så den kan opnå en bedre livskvalitet.

Slankeprogram
På Slagelse Dyrehospital tilbyder vi et slankeprogram, hvor vi støtter og vejleder ejere, der ønsker at hjælpe deres kæledyr tilbage til normalvægten.

At slanke en hund eller kat er et længere forløb, og kræver at ejeren er motiveret for at gennemføre projektet. Slankeprogrammet startes op med en konsultation, hvor dyrets sundhedstilstand vurderes, hvorefter der laves en plan for fodring samt motion. Undervejs udarbejdes der en slankejournal, hvor vi nøje følger hunden eller katten, og kontrolvejer cirka hver 14. dag.