WaterWalker  

Det har længe været kendt, at træning i vand er sundt for mennesker både som motionsform, som en del af genoptræningen efter operationer eller ved sygdomme i knogler og led.
De senere år er man begyndt at overføre denne viden til hunde.

Flere steder tilbyder man svømning i specielle svømmehaller, men den optimale træning i vand opnåes i en WaterWalker.

WaterWalkeren er en stor tank, med et løbebånd i bunden. Hunden ledes ind i tanken via en rampe, og der lukkes opvarmet vand ind nedefra. Når vandstanden har den ønskede højde startes løbebåndet i bunden, så hunden nu går eller løber i vand.
Da personalet kan kontrollere vandhøjden og tempoet som hunden trænes i, er det muligt, at planlægge et træningsforløb der passer nøjagtigt til hver enkelt hund, og sikrer at hunden bevæger sig korrekt.
Vandet yder modstand når hunden bevæger sig, og dette giver en effektiv træning af muskulaturen, samtidig med at hunden får opdrift, så den ikke skal bære hele sin vægt, hvilket skåner knogler og led.

Træning i WaterWalker anbefales til:

- Forebyggelse af skader.
- Genoptræning efter operationer i ryg, knæ, albuer eller hofter.
- Hunde med gigt eller hofteledsdysplasi.
- Hunde der skal tabe sig.
- Hunde der skal være i god fysisk form f.eks. før en konkurrence.

Nysgerrig?
Du kan altid ringe og bestille tid til en gratis prøvetur.
Når du ankommer til denne, vil hunden langsomt blive ført ind i tanken, og lugen lukkes. Når hunden er tryg ved at være i tanken startes løbebåndet lige så stille, så hunden også kan vænne sig til at gulvet bevæger sig. Til slut lukkes vandet ind og hunden får en kort prøvetur. Når dette er overstået, tager man en snak med personalet, og hundens evt. videre træning planlægges.

Hunde kan ikke træne i WaterWalkeren hvis:
- De har en nyerhvervet skade på muskler, led, sener eller knogler. Skaden skal være helet så meget op, at vævet tåler den belastning det er at træne (se i stedet genoptræning).
- De er nyopererede, da belastningen af det opererede område bliver for stor (se i stedet genoptræning).
- Hunden lider af alvorlige hjerte- eller luftvejslidelser.