HD og gigtsygdomme

Hvis din hund får stillet diagnosen gigt eller hofteledsdysplasi (HD), starter et helt nyt kapitel af dens liv. Ofte vil hunden have smerter, som den skal medicineres for, og højst sandsynligt vil den ikke være i stand til at holde det samme aktivitetsniveau, som den før har haft.

Træning i en WaterWalker er perfekt, hvis din hund lider af gigt eller HD. Denne skånsomme metode overbelaster ikke de syge led, men genopbygger muskulaturen i området og øger smidigheden i leddet.

Hvis hundens muskler er veltrænede og stærke, er belastningen af leddene ikke så stor når hunden er i bevægelse.
Det er vigtigt, at man planlægger et nænsomt træningsforløb, så hunden ikke overanstrenges, og smerterne dermed øges. Man skal være opmærksom på, at hunden ikke bliver rask af træning eller fysioterapi, men at det hjælper med at forbedre livskvaliteten og mindske smerterne.

Fodring
I dag findes der flere forskellige fodertyper, der er fremstillet specielt til hunde med ledproblemer. Disse diæter virker ved at forbedre den ødelagte brusk i leddene, og er et godt supplement til træning og medicinering.

Kontakt Slagelse Dyrehospital for yderligere information.

Aktivitet
En hund med gigt eller hofteledsdysplasi skal ikke holdes i ro, men har tværtimod gavn af motion. Dels for at undgå overvægt, og dels for at holde leddene smidige og hunden i god fysisk form. Aktiviteterne bør dog tilrettelægges så hunden ikke overbelastes.